Uszoda ismertető

Az úszás az egyetlen sportág, amely légzésszabályozásra kényszerít. A ritmusos tempózás, a vízbe merülés, majd kimerülés, majd kiemelkedés és légvétel váltakozása révén a légzőszerv igen nagy tréningnek van kitéve. De nem csak a légzőrendszer lendül működésbe, hanem szinte az összes izom is.
 
Az úszás során a felső és alsó testfélre egyforma munka hárul. Alapvetően dinamikus, izotóniás terhelésről van szó, de természetesen ahhoz, hogy a test szépen ráfeküdjön a vízre és ne süllyedjen le bizonyos része, megfelelő izomtónusra, a tartóizmok munkájára van szükség.
 
Ha szeretne tenni valamit az egészségéért és a jó közérzetért, hetente legalább két alkalommal jöjjön el úszni a Kazincbarcikai Fedett Uszodába!
 
Az uszodát 1998-ban nyitották meg először az úszás szerelmeseinek nagy örömére, majd az uszoda újranyitására 2013. szeptember 30-án került sor.
 
Az uszodában egy 700 m2 vízfelületű versenymedence és egy tanmedence áll a vízi sportok kedvelői számára. Az intézményben emellett fitneszterem és finn szauna is várja a mozogni, kikapcsolódni vágyókat. 
 
Medencék:
                Sportmedence:
                               Vízhőfok: 26-27 °C
                               Vízmélység: 2 m
 
                Tanmedence:
                               Vízhőfok: 29-32 °C
                               Vízmélység: 80-120 cm