Izsó Miklós Képzőművészeti Kör

tuxn0rvtjx.jpg
Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör 1958 januárjában alakult. 1959-ig Ivák Lajos, majd haláláig Palcsó Dezső, 1965-től Szerdahelyi Sándor 43 éven keresztül volt a Kör vezetője. 2008-tól Bacsó István vette át a stafétát és azóta irányítja a Kört.
Hetente kétszer, kedden és csütörtökön 16:00 - 18:00 óráig tartjuk foglalkozásainkat az Egressy Béni Művelődési Központ egykori olvasótermében.
Minden évben kiállítással mutatkozunk be Kazincbarcika város lakóinak.
 
Várjuk az alkotni vágyó érdeklődőket!

Kamera Fotókör

gk87s61on1.jpg
A kör 1968-ban alakult; 1973-tól Szathmáry-Király Ádám fotóművész vezetésével működik. A kör ifjúsági tagozata, a Más-Kép Diákfotó Alkotócsoport.
Téma : a fotózás elsajátítása az alapoktól a fotóművészetig.
Évente több kiállítást rendezünk Kazincbarcikától, - nemzetközi helyszínekig.
A legeredményesebb alkotóink, évente, számos díjat nyernek el hazai és nemzetközi pályázatokon.
 
Működési helyszín : a Barcika Art Kft. fotóhelyisége
A foglalkozások időpontjai : hétfő, csütörtök   15:00 - 19:00
Elérhetőség : facebook

Szeretettel várjuk a fotózni vágyókat!

Folt Hátán Folt Klub

folthatan.JPG

A klub 2002-ben alakult és Pácz Jánosné Ibolya vezetésében működik. 

Helyszín: Mezey István Művészeti Központ 
Időpont: hétfő 15.30 órától

Elérhetőség:
Honlap


Kazincbarcikai Citerazenei Műhely

citeramuhely.jpg
A Kazincbarcikai Citerazenekar 1974-ben alakult meg Jenei Károly áldozatos munkájának köszönhetően, jelenleg pedig Scserbin János vezetésével működik. Az első, felnőtt zenekart alapító tagok hamar rájöttek, hogy a folytonos munkához, a fennmaradáshoz és az általuk birtokolt népdalkincs megőrzéséhez a fiatalok bevonására, új citerások toborzására van szükség. Elkezdődött hát egy hosszú folyamat, melynek során kétévente új citerás csoport indult 3., 4. osztályos gyerekek részvételével. Az évek alatt sokat fejlődött a játéktechnika, egyre újabb, jobb összeállítások születtek a zenekarok berkein belül.
 
A szakmai munkába 1980-ban kapcsolódott be Scserbin János, aki az első gyermekcsoportban ismerkedett meg a hangszerrel 1975-ben, majd 1980-tól szakmai vezetőként a hozzá kerülő csoportok tanítását folytatta. Két évig Jenei Karcsi bácsinál tanulták a gyerekek az alapokat, majd átkerültek a csoportok Scserbin Jánoshoz, ahol tovább fejleszthették a Karcsi bácsinál elsajátított alapokat.
 
A nagy fejlődést és áttörést az 1998-ban kiadott, "Édesanyám, most vagyok szép időbe..." című CD lemez, valamint az azon közreműködő zenekarok hangfelvételre történő kemény felkészülése jelentette. A lemez nagyon sok elismerést és pozitív visszajelzést kapott szakmai körökből is, ami megalapozta hosszú távra az elkövetkezendő munkát és fejlődést.
A lemezen közreműködő zenekarok:
  • Kerékkötő Citerazenekar - többszörös Országos Arany minősítés és Aranypáva díj
  • Garabonciás Citerazenekar - többszörös Országos Arany minősítés
  • Aranyeső Citerazenekar - többszörös Országos Arany minősítés és Aranypáva díj
A CD lemez kiadásával egy időben alakult ki a Kazincbarcikai Citerazenei Műhely elnevezés, mely a kazincbarcikai citerazenei berkekben zajló alkotói munkát reprezentálja azóta is.
1999-ben addigi kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként a BAZ. Megyei Közgyűlés a Kazincbarcikai Citerazenei Műhelyt Alkotói-díj elismerésben részesítette.
A következő években külföldi vendégszerepléseken, fesztiválokon és a vonzáskörzet településeinek rendezvényein muzsikáltak a Citerazenei Műhely zenekarai, közben pedig évekig folytak 
saját technikával, intézményen belül az új összeállítások hangfelvételei.
Volt olyan év, mikor a zenekarok fellépéseinek száma meghaladta a 80 -at.
 
Galagonya Citerazenekar
 
A  többszörös  országos  Arany,  Arany  Páva  és  Aranypáva  Nagydíjas  Galagonya  Citerazenekar 2008-ban alakult az előző időszakokban működő citerazenekarok aktívan tovább zenélő tagjaiból. Többnyire moldvai népzenét és népzenei feldolgozásokat szólaltatnak meg. A zenekar 2009-ben, a tiszakécskei "Tisza" népzenei versenyen Kiemelt Nívó, valamint Különdíjat kapott, majd 2010-ben elnyerte Kazincbarcika város legrangosabb kulturális kitüntetését, a BarcikArt díjat.
Szintén 2010-ben Aranypáva díjasok, majd 2012-ben a püspökladányi Országos Népzenei Minősítésen Aranypáva Nagydíjasok lettek. 2015. augusztus 20-án, a Budai Várban megrendezett rangos eseményen, a Mesterségek Ünnepén mutathatták be repertoárjukat. Rendszeres résztvevői az évente megrendezésre kerülő Csorvási és Kisiratosi (Románia) Nemzetközi Népzenei Fesztiváloknak.
 
Kabóca Citerazenekar
 
Szintén a Citerazenei Műhely berkein belül működik a 2009-ben alakult Kabóca Citerazenekar. A Kabócák 2016-ban Debrecenben a Cívis Népzenei Fesztiválon "Cívis Gyémánt" fokozatú minősítést és a KÓTA Térségi Kiváló minősítését érték el, majd 2016. november 20-án Egerben a "Palócgála 2016" regionális és nemzetközi népzenei fesztiválon, országos minősítésen Aranypáva díjat nyertek.
 
Működési helyszín : Egressy Béni Művelődési Központ

Honlap

Kazincbarcikai Ifjúsági Mazsorett Együttes

mazsorett.jpg
„A szépség törvényei szerint megformált mozdulat nemcsak külső hatásában harmonikus, hanem belső harmóniát teremt, visszahat művelőjére, és testben és lélekben finomít, kulturál”
(Berczik Sára)
 
A Kazincbarcikai Ifjúsági Mazsorett Együttes 1996. novemberében alakult Kazincbarcikai Mazsorettek néven.
A későbbiekben, a több csoport és a Kazincbarcikai Ifjúsági Fúvószenekarral történő együttműködés indokolta a névváltoztatást.  Az együttes tagjai kazincbarcikai általános- és középiskolás tanulók, fenntartónk a Barcika Art Kft..
A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségnek is tagjai vagyunk.
 
Együttesünk rendszeresen színesíti a városi, a megyei, az országos és a nemzetközi rendezvények nyitó- és záróműsorait.
Többször részt vettünk a szendrői, a rudolftelepi Mazsorett Találkozón, a  Csáti Nyár elnevezésű programon Mezőcsáton, szerepeltünk Miskolcon, az Operafesztiválon, Balatonfüreden a Sirály Táncfesztiválon és több ízben Mezőkövesden a Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Fesztiválon.
Külföldi  meghívásnak  eleget  téve,  2007-ben  Nagyszentmiklóson,  2009-ben Füleken, a Turizmus Világnapja alkalmából megrendezett fesztiválon jártunk.
2003-ban a Kézilabda Világjátékok nyitóünnepségén, 2010-ben a Ritmikus Gimnasztika Világkupa gálaműsorában léptünk fel.
 
Az együttes művészeti vezetője : Müllerné Mészáros Judit

Flash Táncstúdió

flashstudio.jpg

A Táncstúdió 2000-ben alakult Bencs Zoltán vezetésével. A stúdió a modern- és divattánc stílusokat képviseli. 
Tanárok: Bencs Zoltán - táncpedagógus
              Dajka Judit - moderntánc oktató

Elérhetőségek: 

Honlap
Facebook

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre

gobelin.jpg

A kör Kissné Király Piroska vezetésében működik.

Helyszín: Mezey István Művészeti Központ
Időpont: kedd 15.00 órától

Elérhetőség:
Facebook


Tűzzománc Szakkör és Klub

tuzzomanc.jpg

A klub Farkasné Szabó Julianna vezetésében működik.

Helyszín: Mezey István Művészeti Központ
Időpont: kedd 15.00 órától


Csipke Műhely-Galéria

csipkemuhely.jpg

A műhely 2016-ban alakult és Neszádeliné Kállai Mária vezetésével működik.

Helyszín: Mezey István Művészeti Központ
Időpont: kedd 16.00 órától


© Barcika Art Kft. 2015 | valentdesign | code by zebdesign.hu